Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Как Вам новый сайт?
Total 23 common:people_all_forms

Чернігівщина приймала учасників Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв

Date: 1 жовтня 2019 о 07:43
210 views

25–27 вересня 2019 року у Чернігівській області відбувся Всеукраїнський зліт учнівських лісництв закладів загальної середньої та позашкільної освіти.
У чарівному і легендарному Сіверському краї на захід зібралися 24 команди юних природолюбів, яких супроводжували їх наставники – керівники учнівських лісництв та найбільш досвідчені і високопрофесійні працівники держлісгоспів з усіх регіонів України.
25 вересня на базі Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва відбулося урочисте відкриття всеукраїнського заходу.
В урочистій події взяли участь Наталія Романова, в.о. голови Чернігівської обласної державної адміністрації, Микола Конопацький, начальник Управління освіти і науки облдержадміністрації, Володимир Вербицький, директор Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України, доктор педагогічних наук, професор, академік Академії наук вищої освіти України; Володимир Єленич, голова журі, заступник начальника Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства; директори обласних еколого-натуралістичних центрів учнівської молоді (станцій юних натуралістів),
До присутніх зі словами привітання звернулися Наталія Романова, яка побажала успіхів, творчості в обраній справі, незабутніх вражень від перебування на Чернігівській землі, Володимир Вербицький та Володимир Єленич, які побажали натхнення в змаганнях, нових перемог.
Цього дня команди учнівських лісництв взяли участь у презентації досягнень учнівських лісництв закладів загальної середньої та позашкільної освіти, яку оцінювало поважне і компетентне журі.
Увечері учасники Зльоту взяли участь в екскурсійній програмі «Скарби стародавнього Чернігова».
26 вересня організатори заходу підготували для учасників цікаву і насичену програму.
У рамках Всеукраїнського зльоту юні лісівники взяли участь у відкритому захисті науково-дослідницьких робіт у галузі лісового господарства, що оцінювався компетентним журі.
Керівники учнівських лісництв та спеціалісти лісових господарств стали учасниками педагогічних читань «Використання ідей В.О. Сухомлинського та інших вчених у галузі збереження природи в контексті профорієнтаційної роботи учнівських лісництв».
У другій половині дня команди разом зі своїми керівниками відвідали лісові господарства Чернігівської області. Для них продемонструвало свою діяльність Іржавське лісництво державне підприємство «Ніжинське лісове господарство», презентувавши міні-дендропарк, комплекс з переробки шишок та зберігання насіння, тепличне господарство, зелене живцювання, декоративний розсадник, генетичні резервати та інше. Юні учасники відвідали кордон «Німцево». На завершення пізнавальної та насиченої подорожі для дітей проведено спілкування нон-стоп.
Спеціалісти лісових господарств, які завітали до Чернігово-Сіверського краю з усіх куточків України, ознайомилися з роботою Ріпкинського лісництва на рекреаційному пункті «Дякова гора», побували у садибах Ново-Яриловицького та Олешнянського лісництв. Досвідом роботи з учасниками поділилися спеціалісти державного підприємства «Добрянське лісове господарство». Поважні гості ознайомилися з роботою природного комплексу «Голубі озера», де відбувся відкритий діалог з обміну досвідом роботи в галузі лісорозведення, лісовідновлення та організації практичної і науково-дослідницької роботи юних лісівників.
27 вересня 2019 року, в останній день всеукраїнського заходу, команди учнівських лісництв України взяли участь у пізнавально-розважальному квесті «Екологічний ерудиціон», який проведено на території Чернігівської обласної станції юних натуралістів.
Крім того, у рамках Зльоту, для юних лісівників проведено освітні екскурсії:
- «Модельна ділянка новітніх агротехнологій та сучасних тенденцій ландшафтного дизайну» на базі Агробіостанції Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді;
- «Природно-заповідні території як майданчики науково-дослідницької роботи та еколого-освітньої діяльності учнівської молоді» на базі регіонального ландшафтного парку «Ялівщина».
На території Агробіостанції Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді учасниками заходу закладено Алею Єдності і Миру.
ІІ (фінальний) етап Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв закладів загальної середньої та позашкільної освіти завершився урочистим нагородженням переможців.
Сертифікатом про надання права проведення Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв закладів загальної середньої і позашкільної освіти в 2020 році, кубком Гран-прі Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв закладів загальної середньої та позашкільної освіти нагороджено команду Червоно-Нерубаївського учнівського лісництва при Підлісненській філії комунального закладу «Олександрівське навчальне-виховне об’єднання №2» Кіровоградської області.
Відповідно до рішення журі переможцями Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв закладів загальної середньої та позашкільної освіти визнано команди учнівських лісництв:
- Холминської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Холминської об'єднаної територіальної громади Чернігівської області, І місце;
- Кам'яницької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Ужгородської районної ради Закарпатської області, ІІ місце;
- Вовковиївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Демидівської районної ради Рівненської області, ІІ місце;
- навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад села Городок» - філія опорного закладу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів села Прилісне» Волинської області, ІІІ місце;
- Балаклійського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Балаклійської районної ради Харківської області, ІІІ місце.
Досягнення та успіхи учнівських лісництв – це результат копіткої праці дітей, їх наставників – педагогів та спеціалістів лісового господарства.
Ми вітаємо переможців та бажаємо подальших успіхів!

Comments:
Only authorized users can leave comments.