Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Как Вам новый сайт?
Total 23 common:people_all_forms

Всеукраїнський семінар-нараду для директорів обласних еколого-натуралістичних центрів (станцій юних натуралістів)

Date: 1 жовтня 2019 о 07:24
190 views

25-27 вересня 2019 року в Чернігівській області відбувся Всеукраїнський семінар-нарада для директорів обласних еколого-натуралістичних центрів (станцій юних натуралістів) за темою: «Формування базових компетентностей особистості засобами агробіологічної освіти» (далі – Семінар-нарада).

Семінар-нарада була організована комунальним закладом «Чернігівська обласна станція юних натуралістів» за сприяння Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді, Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації.

У заході взяли участь директори Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді, обласних еколого-натуралістичних центрів учнівської молоді (станцій юних натуралістів), Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру, Івано-Франківської міської дитячої екологічної станції.

Педагогічний колектив Чернігівської обласної станції юних натуралістів презентував роботу закладу, акцентувавши увагу на розвиток пізнавально-дослідницької компетентності вихованців як умови формування професійної компетентності гуртківців.
За участю представників Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації, науковців, громадськості відбувся відкритий простір - нарада директорів обласних еколого-натуралістичних центрів (станцій юних натуралістів) з теми «Формування базових компетентностей особистості засобами агробіологічної освіти». Учасники заходу обмінялися досвідом роботи з питань запровадження інноваційних форм і методів освітньої діяльності з дітьми та учнівською молоддю.

26 вересня директори відвідали комунальний заклад «Борзнянська спеціалізована школа-інтернат І-ІІІ ст. з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів» та познайомилися з навчально-дослідною земельною ділянкою. Де відбувся круглий стіл з теми «Навчально-дослідна земельна ділянка - основа формування творчого ставлення до праці та професійного самовизначення вихованців закладу».

27 вересня директори, учасники семінару-наради, спільно з вихованцями учнівських лісництв, учасниками Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв закладів загальної середньої та позашкільної освіти, взяли участь у закладанні Алеї Єдності і Миру на території Агробіостанції Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді Чернігівської обласної ради.
Пізніше у Чернігівському обласному Палаці дітей та юнацтва, під час панельної дискусії, директори обговорили проблеми та перспективи розвитку роботи на навчально-дослідних земельних ділянках та підвели підсумки Всеукраїнського семінару-наради для директорів обласних еколого-натуралістичних центрів (станцій юних натуралістів).

Під час заходу директори, учасники семінару-наради, взяли участь у відкритті та закритті ІІ (фінального) етапу Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв закладів загальної середньої та позашкільної освіти у Чернігівському обласному Палаці дітей та юнацтва.

Відповідно до програми Семінару-наради учасники заходу були залучені до екскурсійних програм у місті Чернігів (Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів-стародавній), у місті Батурин (Національний історико-культурний заповідник «Гетьманська столиця»), до Регіонального ландшафтного парку «Ялівщина».

В рамках семінару-наради видано збірку матеріалів із серії «Новації позашкільної освіти.
У збірнику представлені педагогічні новації в галузі позашкільної еколого-натуралістичної освіти, що з’явилися у закладах позашкільної освіти України протягом останніх років, та статті з досвіду роботи в рамках Всеукраїнського семінару-практикуму для директорів обласних еколого-натуралістичних центрів (станцій юних натуралістів) «Формування базових компетентностей особистості засобами агробіологічної освіти».

Comments:
Only authorized users can leave comments.