Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Как Вам новый сайт?
Total 23 common:people_all_forms

Проведення обласного етапу Всеукраїнської акції «Годівничка» комунальним закладом «Чернігівська обласна станція юних натуралістів»

Date: 21 квітня 2020 о 11:50
210 views

З метою виховання ціннісного ставлення до біорізноманіття, проведення широкої просвітницької роботи та практичних дій з охорони та збереження орнітофауни, залучення здобувачів освіти до природоохоронної діяльності комунальним закладом «Чернігівська обласна станція юних натуралістів» у березні-квітні 2020 року проведено обласний етап Всеукраїнської акції «Годівничка».
Цьогоріч на обласний етап Акції представлені роботи здобувачів освіти закладів загальної середньої та позашкільної освіти Новгород-Сіверського, Сосницького району, Бобровицької, Деснянської, Іванівської, Комарівської, Корюківської, Новобасанської, Носівської, Семенівської, Сновської, Срібнянської, Талалаївської територіальних громад, м. Прилуки, Чернігів.
Здобувачі освіти виконуючи завдання акції ознайомилися з видовим різноманіттям зимуючих птахів своєї місцевості, провели облік чисельності та спостереження за птахами. Здобувачі освіти здійснили широку просвітницьку роботу з охорони та збереження орнітофауни. У закладах освіти були організовані і проведені змістовні тематичні свята, конкурси оповідань, розповідей, віршів, малюнків, вікторин про пернатих друзів. Здобувачі освіти змайстрували та розвісили в місцевих угіддях годівнички, систематично узимку підгодовували птахів. Проведення акції спонукало учнів до конкретних справ, спрямованих на вивчення пернатих та їх охорону.
Результати акції – діти не лише розширили своє уявлення про птахів у практичній та дослідницькій діяльності, під час безпосередніх спостережень, а й перейнялися співчуттям до птахів і усвідомили, як важливо допомагати не лише одне одному, а й всім, хто тебе оточує.
Наявність фотоматеріалів, схем фенологічних спостережень за птахами у творчих роботах більш повно розкрили результати проведеної природоохоронної роботи.
Важлива умова збереження птахів – підгодівля птахів у несприятливий час, оскільки для птахів голод – одна з основних причин загибелі взимку. Зимові та весняні снігопади, обледеніння, природні вороги призводять до загибелі великої кількості птахів. Вміло організована підгодівля сприяє не лише виживанню птахів, а також подальшому їх закріпленню на гніздових ділянках. Саме тому
здобувачі освіти Позашкільного навчального закладу «Центр творчості дітей та юнацтва» Деснянської селищної ради, Прилуцького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ст. № 10 (ліцей № 10) Прилуцької міської ради змайстрували годівнички, які розвісили на подвір’ях закладів освіти, заготовили влітку і восени корм для зимуючих птахів, яким підгодовували пернатих друзів. Діти провели облік чисельності зимуючих птахів своєї місцевості, видовий склад птахів занесли в анкету спостережень.
Підгодівлею птахів займаються всі, кому небайдужа доля птахів. Але не всі, на жаль, знають, як правильно організувати підгодівлю птахів. Тому здобувачі освіти Кобижчанського закладу загальної середньої освіти Боровицької міської ради, Красносільської ЗОШ І-ІІІ ст., Сидорівської ЗОШ І-ІІ ст. Комарівської сільської ради Борзнянського району, Білоцерківського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ст. Новобасанської сільської ради Бобровицького району, здобувачі освіти 1 класу Олександрівського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ст. Семенівської міської ради поділилися досвідом виготовлення годівниць та правилами підгодівлі птахів, у засобах масової інформації. Юні дослідники під час орнітологічних екскурсій вивчили видову різноманітність зимуючих птахів своєї місцевості, розробили цікаві проекти про охорону лісових птахів.
Юні дослідники 6-9 класів Кучинівської загальноосвітньої школи Сновської міської ради Сновського району виробили годівнички, які розвісили на подвір’ї школи, систематично підгодовували пернатих друзів. Діти провели спостереження за птахами і зробили висновок, що найчастіше до годівничок прилітають горобці та синички. Про свою природоохоронну роботу діти зробили світлини.
Здобувачі освіти Талалаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. Талалаївської селищної ради виготовили годівнички та розвісили в місцевих угіддях, систематично підгодовували пернатих друзів. Школярі заготовили корми для підгодівлі птахів це: насіння бур’янів (цикорію, лободи, кропиви, кінського щавлю), насіння гарбузів, кабачків, кавунів, динь, проса, вівсу, пшениці, рапсу, гречки. Діти під час орнітологічних екскурсій провели спостереження за птахами своєї місцевості, зробили висновки, що взимку більше птахів зосереджені поблизу житла людини це горобці, синиці, пищухи, такі птахи, як повзики, шишкарі найчастіше зустрічаються в лісі.
Значний інтерес і допитливість у пізнанні пернатого світу проявили здобувачі освіти Чернігівської загальноосвітньої школи № 27, № 28 Чернігівської міської ради, гімназії № 31 гуманітарно-естетичного профілю, Ліцею № 15 Чернігівської міської ради. Діти підготували цікаву інформацію щодо зимуючих птахів «Їдальня для пташок», «Давайте не будемо байдужими!», «Пташиний стіл», «Поради щодо заготівлі кормів та підгодівлі птахів узимку», «Конструкція годівниць», прикмети, загадки, вірші. Діти написали вірші «Любіть птахів», «Синичка», «Нена край», «Пташині плітки», «Хвастун», «Горобець», оповідання «Годівничка для синичок».

Comments:
Only authorized users can leave comments.