Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Как Вам новый сайт?
Total 23 common:people_all_forms

Проведення обласного (відбіркового) етапу ІІІ Всеукраїнського конкурсу «Гуманне ставлення до тварин» комунальним закладом «Чернігівська обласна станція юних натуралістів»

Date: 21 квітня 2020 о 11:47
347 views

Одним із суттєвих показників морального здоров’я нації завжди було ставлення людей до тварин. Аналіз статусу тварин у різні епохи та в різних країнах засвідчує, що між ставленням людей до тварин і рівнем духовного розвитку суспільства існує певна залежність.
У січні – березні 2020 року, з метою популяризації та пропедевтики гуманного ставлення до тварин у суспільстві, насамперед серед учнівської молоді комунальним закладом «Чернігівська обласна станція юних натуралістів» був проведений обласний (відбірковий) етап ІІІ Всеукраїнського конкурсу «Гуманне ставлення до тварин». Конкурс започатковано Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді спільно з Благодійною організацією «Благодійний фонд "Щаслива лапа"».
Цьогоріч на обласний етап Конкурсу представлено 156 творчих робіт здобувачів освіти 4-6 класів (індивідуально) закладів загальної середньої освіти із Бахмацького, Борзнянського, Варвинського, Новгорода-Сіверського, Ніжинського, Сосницького, Чернігівського районів, Бобровицької, Вертіївської, Височанської, Ічнянської, Козелецької, Комарівської, Коропської, Корюківської, Куликівської, Михайло-Коцюбинської, Новобасанської, Носівської, Остерської, Семенівської, Срібнянської, Талалаївської об’єднаних територіальних громад, міст Прилуки, Новгорода-Сіверського, Чернігова, комунального закладу «Чернігівська обласна станція юних натуралістів».
Журі обласного етапу Конкурсу оцінювало надіслані творчі роботи відповідно до таких критеріїв: відповідність тематиці, меті та умовам конкурсу; індивідуальність та оригінальність роботи; самостійність виконання. Учасникам Конкурсу необхідно було логічно продовжити зміст оповідання «Погризені капці».
Найближчими до дітей тваринами в усі часи були собаки та коти. Саме вони найчастіше стають домашніми улюбленцями в українських родинах. Проте, необізнаність дітей щодо правил поведінки з тваринами (як домашніми, так і безпритульними) часто призводить до негативних наслідків (знущання над тваринами, зараження небезпечними хворобами, травмування та каліцтво дітей). Все частіше трапляються випадки жорстокого ставлення до тварин не лише з боку дорослих, але і, що найгірше, з боку дітей.
Виконуючи загальні умови конкурсу творчих робіт, здобувачі освіти розширили свої знання про проблему безпритульних тварин; загострили розуміння відповідальності за домашніх улюбленців та усвідомлення необхідності захисту «братів наших менших»; ознайомилися з наслідками безвідповідального ставлення до тварин; удосконалили здібності обговорюючи тему у різних формах творчого самовираження.
Виховання любові до тварин, поваги до вірності, відданості домашніх улюбленців, розуміння цінності та недоторканності іншого життя стало головною метою уроку доброти «Гуманне ставлення до тварин», який був проведений для здобувачів освіти 5 класу Ліцею №15. Переглянувши мультимедійну презентацію, виставку тематичних ілюстрацій, ознайомившись із початком оповідання «Погризені капці», діти самостійно продовжили оповідь та представили найцікавіші для участі у обласному етапі Конкурсу.
Олеся Карцан, учитель української мови та літератури Грем`яцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. Новгород-Сіверської районної ради впевнена, що гуманно ставитися до тварин, це не тільки пестити домашніх улюбленців та не завдавати шкоди іншим тваринам. Це ще і не купувати натуральне хутро, не відвідувати пересувні звіринці, не годувати голубів та не залишати курячі кістки вуличним песикам. Щоб добре засвоїти екологічні правила поводження з тваринами творчим колективом 5 класу закладу було організовано і проведено урок доброти «Брати наші менші». Діти переглянули мультимедійні презентації, взяли участь у грі «Правильно? Хибно?», допрацювали оповідання «Погризені капці» та представили до розгляду журі обласного етапу конкурсу найкращі оповіді.
Жорстокість – поняття моральне і правове – останнім часом привертає увагу не тільки правоохоронців, а й психологів. Інтелектуально слабка людина самостверджується, знущаючись над тваринами. Поступово вона становиться байдужою до чужого болю та страждань. Більшість правопорушників починали свій шлях із вбивства тварин. Тому дуже важливо з дитинства плекати любов до тварин, повагу до іншого життя. Здоровим суперництвом стала участь здобувачів освіти 4 класу Прилуцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. імені Святителя Іоасафа Бєлгородського Прилуцької міської ради у конкурсі творчих робіт. Діти продовжили оповідання про маленького песика Басіка та зачитали їх під час виховної години «Брати наші менші». Найцікавіші оповіді були представлені на розгляд журі Конкурсу.
Любові, співчуттю, милосердю людина вчиться в дитинстві .З любов’ю до тварин в її душу приходить повага до чужого життя, несприйняття насильства. Своє співчуття та небайдужість до долі маленького песика Басіка, із незакінченого оповідання «Погризені капці», здобувачі освіти 4 класу Срібнянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. Срібнянської селищної ради висловили під час уроку доброти «Ми рівні». Діти продемонстрували світлини своїх домашніх улюбленців, працюючи самостійно закінчили оповідь та найкращі представили до розгляду журі обласного етапу конкурсу
Сім найкращих оповідань будуть направлені для участі у Всеукраїнському етапі до м. Києва, Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки.

Comments:
Only authorized users can leave comments.